Het Winkelweb West-Vlaanderen

 

Uit het project ‘Commerciële Innovatie’ bleek dat veel handelaars vragen hebben over de mogelijkheden van het internet, het nieuwe winkelen en hoe daarmee om te gaan. Aangezien online winkelen een duidelijke groeimarkt is, werd met het WinkelWeb West-Vlaanderen een project ontwikkeld dat de handelaars moet begeleiden bij het ontdekken van de kansen en de impact van online ‘aanwezigheid’ en hen helpt bij de technische en logistieke aspecten van e-commerce.

Er wordt een laagdrempelige, interactieve digitale tool voor detailhandelaars ontwikkeld. Deze tool is voorzien om een volwaardige e-Business, met webshop, uit te bouwen en te beheren. Alle webshops worden ondergebracht op één portaal dat ook voor de West-Vlaamse consument toegankelijk wordt gemaakt.

Ondernemerscentra West-Vlaanderen organiseert in samenwerking met Unizo en Innovatiecentrum West-Vlaanderen in elke deelnemende stad of gemeente een informatiesessie over  het project. Voor handelaars die plannen hebben om hun handelszaak online te profileren, is er een intensief begeleidingstraject voorzien dat wordt begeleid door een innovatiecoach van Innovatiecentrum West-Vlaanderen, bestaande uit twee delen: een collectief traject en een individueel traject.

Een zeer belangrijk onderdeel van een e-Business is de logistiek. Met de inbreng van de expertise van Mariasteen, een sociale en beschutte werkplaats, zullen handelaars in staat zijn om op termijn kleine maar ook grotere volumes te verwerken. De handelaar kan er voor kiezen om dit logistieke platform te gebruiken voor het stockeren, personaliseren, verpakken en verzenden van zijn/haar orders.

Het project werd ingediend en goedgekeurd in de oproep Ondernemingsvriendelijke gemeente 2011. Promotor: Ondernemerscentra West-Vlaanderen.
Copromotoren: Innovatiecentrum West-Vlaanderen en vzw Mariasteen.
Partners: de steden en gemeenten Ieper, Kortrijk, Oostende, Brugge, Harelbeke, Kuurne, Wevelgem, Zwevegem, Poperinge en Menen.

Meer info:
T: 056 280 900

E: info@hetwinkelweb.be
W: www.hetwinkelweb.be
 Volg het winkelweb op Facebook