Innoverende straat

Het project ‘Innoverende straat’, dat is gegroeid vanuit ‘Commerciële innovatie’, is een uniek samenwerkingsverband tussen UNIZO West-Vlaanderen, de vijf RESOC’s en de Ondernemerscentra West-Vlaanderen. Het project stimuleert handelaars in eenzelfde handelszone om de handen in elkaar te slaan en acties op te zetten voor een sterker handelscentrum. Samenwerken zorgt immers voor een verhoogde dosis creativiteit, die erg belangrijk is om problemen te voorkomen en in te spelen op opportuniteiten.

De deelnemende handelaars doorlopen collectief drie fases, telkens onder de vakkundige begeleiding van een innovatiecoach of expert, om uiteindelijk tot één of meerdere innovatieve acties te komen die in samenwerking met UNIZO worden uitgewerkt.

Ondertussen werd het project al in 22 handelszones uitgevoerd met succesvolle resultaten zoals het opwaarderen van leegstaande panden in de handelskernen van De Haan-Wenduine of ‘Beveren bruist’, een gezamenlijke actie van alle handelaars uit de kern van Beveren.

Meer info:

Jitske Leroy
T: 0489 87 14 16
E: jitske.leroy@unizo.be
W: www.innoverendestraat.be