Missie

Als knooppunt van bestaande projecten en als broeinest voor nieuwe projecten is het Ondernemerscentrum Ieper, gelegen aan het station van Ieper, hét aanspreekpunt voor ondernemers in de regio.

Startende ondernemers specifiek, kunnen in het ondernemerscentrum informatie inwinnen over het project ‘Actie voor Starters’. Via dit project kunnen zij genieten van inhoudelijke begeleiding of zich in de beste omstandigheden en aan een voordelig tarief vestigen in het ondernemerscentrum. Voor hen zijn er 6 gloednieuwe kantoren voorzien, een horecazaak ‘Het Trefpunt’ en 2 professioneel uitgeruste vergaderzalen die ook door externen gehuurd kunnen worden.

Het Ondernemerscentrum Ieper biedt ondersteuning aan lokale besturen op het vlak van het stimuleren van ondernemerschap, creativiteit en innovatie. Elke ondernemer kan er bovendien terecht voor inhoudelijke ondersteuning en advies bij de uitbouw van zijn onderneming. Hiervoor werkt het ondernemerscentrum nauw samen met de stad Ieper.

Heel specifiek focust de inhoudelijke werking zich op innovatie in de toeristische sector en het centrum wil ook uitgroeien tot ankerplaats van overzeese ondernemingen. De herdenking van de eerste wereldoorlog wordt één van de belangrijkste gebeurtenissen voor de ganse regio. Een unieke kans om de regio dan ook als uitvalsbasis te positioneren voor ondernemers uit de Commonwealth die hier economische activiteiten willen ontplooien.