Nacht van de Inspiratie – 1 maart 2018 – Kortrijk

NVDI Kortrijk_preview

Een goed idee? Doe er meer mee op 1 maart!

Op 1 maart kan je in Kortrijk terecht voor de Nacht van de Inspiratie. Tijdens dit gratis evenement kan je jouw idee voor een eigen zaak bespreken met experts.
Wil je dit idee vroeger aftoetsen aan de markt? Schrijf je dan in voor de Pop Poll. Via deze publiekswedstrijd kan je stemmen verzamelen en ontdekken of het in de smaak valt. De vijf populairste ideeën pitchen voor een jury tijdens de Nacht van de Inspiratie in Kortrijk.
De hoofdprijs is 4000 euro aan naturaprijzen en een privé coaching van toponderneemster Conny Vandendriessche, oprichtster van Accent Interim.

De Nacht van de Inspiratie is een organisatie van Bizidee ism met de Stad Kortrijk en Ondernemerscentrum Kortrijk.
Je kan je inschrijven voor boeiende workshops of aanschuiven voor een individueel gesprek met de experts. De avond sluiten we culinair af met een netwerkmoment.
Inschrijven doe je via deze link.

Graag tot 1 maart in het Ondernemerscentrum Kortrijk (Leiestraat 22)!

Word jij het gezicht van de « Ik koop lokaal »-campagne?

Mensen stimuleren om te winkelen bij lokale ondernemers, dat is de bedoeling van de campagne « Ik koop lokaal bij een winkelier van hier ». Plaatselijke handelaars staan altijd klaar voor hun klanten en geven zuurstof aan de stadskern. Daarom verdienen ze een duwtje in de rug.

Om lokale handelaars een gezicht te geven bij het grote publiek, lanceren we in 9 West-Vlaamse steden en gemeenten een grote communicatiecampagne.

Ben jij trots op je kwalitatieve producten, je vakkennis en je persoonlijke service? En heb je zin om ambassadeur te worden van de campagne? Schrijf je dan vanaf 1 februari in via deze website!

Door mee te doen maak je mensen warm om lokaal te kopen én voer je promotie voor je eigen winkel. Een win-win dus!

Check snel op www.ikkooplokaal.be

Foto ik koop lokaal

Nieuwe gemeentelijke feitenfiches detailhandel gelanceerd

webresize002

Hoeveel handels- en horecazaken telt mijn gemeente en waar zijn deze gevestigd? Wat is de winkelvloeroppervlakte? Wordt er vooral in de eigen stads- of dorpskern gewinkeld, of is het aantrekkelijker shoppen in de buurgemeenten? Hoe zit het met de leegstand?
Deze en nog veel meer cijfers staan in de nieuwe gemeentelijke feitenfiches detailhandel.

In deze feitenfiches krijgt elke Vlaamse gemeente een gedetailleerd overzicht -inclusief cijfers en kaartmateriaal- van het lokale winkelaanbod, het profiel van de consument én de grootte van het verzorgingsgebied.

LEES MEER: http://www.pomwvl.be/detailhandel

Protopitch 3.0 – lancering Boostpitch (pitchwedstrijd op 9 november in Mons)

In het kader van het lanceringsevent van het Interreg-project Protopitch 3.0, vond op 28 juni een persconferentie plaats bij Pictanovo in Tourcoing.

DSC_6572_web_paint

Dit was het moment voor de aankondiging van de lancering van ‘Boostpitch‘, een grensoverschrijdende pitchwedstrijd in de sector van de creatieve en culturele industrieën waarvan de eerstkomende editie doorgaat op 9 november in Mons.

Inschrijven voor deelname aan de wedstrijd kan tot en met 28 september door het indienen van een wedstrijddossier. Op basis van de ingediende dossiers wordt een preselectie van 30 finalisten gemaakt. Zij gaan vervolgens de ‘pitch-strijd’ aan op 9 november!

Meer info op de pas gepubliceerde Protopitch-website www.protopitch.eu

Ondernemerscentrum Kortrijk blaast 10 kaarsjes uit

Hires-OC Kortrijk-_MW27842

Het Ondernemerscentrum Kortrijk bouwt al tien jaar aan ondernemerschap. Anno 2017 is het basisconcept nog altijd identiek als een decennium geleden: een mix van letterlijk onderdak voor ondernemers, een inhoudelijk aanspreekpunt voor economie en een labo voor innovatie.

Op donderdag 18 mei werd de tiende verjaardag van het Ondernemerscentrum feestelijk gevierd. Niet alleen het Ondernemerscentrum werd voor de gelegenheid feestelijk aangekleed, maar ook de Leiestraat baadde in een groen-blauw kleedje. We startten de viering met een opendeur bij enkele huidige huurders en initiatieven. Bossuwé Brewing kon met hun proevertjes op heel wat belangstelling rekenen. Na het verrassende buffet van Gijs en Matteo in Eetcafé De 7 Zonden, herbeleefden we 10 jaar OCK aan de hand van interviews, getuigenissen en panelgesprekken, Piv Huvluv zorgde voor de ludieke noot. Na het aansnijden van een heuse verjaardagstaart, konden alle aanwezigen naar huis met een goodiebag, inclusief OC West Lego®-mannetje. Op naar de twintigste verjaardag!

De viering was tevens ook de lancering van de nieuwe actie ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ waarbij alle Kortrijkse handelaars een katoenen herbruikbare zak aan hun trouwe klanten mogen uitdelen.

www.ikkooplokaal.be

Protopitch 3.0 weekend in Valenciennes vandaag van start

Protopitch foto Inge 170316
Bent u een creatieveling, marketeer, technicus, ontwikkelaar, ondernemer of designer? Heeft u zin om uw competenties, ervaring of ideeën te laten zien? Vanaf vrijdag en drie dagen lang kan u dan voor een kick-off event terecht in het Noord-Franse Valenciennes waar een nieuw grensoverschrijdend project wordt voorgesteld met aan boord Franse, Waalse en West-Vlaamse partners. De bedoeling is eenvoudig: opkomend jong talent opsporen en begeleiden naar een ondernemersavontuur.Aspirant ondernemers krijgen in Valenciennes de kans om hun ideeën voor te stellen aan een professionele jury. Alleen of met een groep, met of zonder idee, iedere creatieveling kan gedurende 54 uren een echt ondernemersproject ontwikkelen. Hij of zij krijgt daarbij professioneel advies of gepersonaliseerde begeleiding door een team van 15 coaches alsook instrumenten om het project te concretiseren. Aan het einde van de driedaagse pitcht elke team zijn project voor een jury van experts uit de drie deelnemende regio’s (grensoverschrijdend). Het einddoel: doorgroeien naar een echte onderneming en dat onder begeleiding.

Het grensoverschrijdende project, gesteund door EU-geld, kreeg de naam Protopitch 3.0 mee. Het concept staat onder leiding van Pictanovo, dat begeleiders van  start-ups en innovatieve ondernemingen groepeert uit de culturele, de creatieve en de digitale beeldbewerking. Deze groep van begeleiders komen uit de drie windstreken: Noord-Frankrijk, Wallonië en West-Vlaanderen. Vlaamse partners zijn de Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) en TUA West (provincie West-Vlaanderen). De Waalse partners zijn La Maison de l’Entreprise uit Mons en Wap’s Hub uit Doornik. Het project duurt tot en met juni 2020 en richt zich tot studenten, prestarters en (jonge) ondernemingen.

Info: website www.sw-valenciennes.fr/nl of contact opnemen met Inge Dekyvere, projectverantwoordelijke voor OC West, T 056 / 280 925, e-mail inge.dekyvere@ocwest.be

Pagina 1 van 41234