Protopitch 3.0 weekend in Valenciennes vandaag van start

Protopitch foto Inge 170316
Bent u een creatieveling, marketeer, technicus, ontwikkelaar, ondernemer of designer? Heeft u zin om uw competenties, ervaring of ideeën te laten zien? Vanaf vrijdag en drie dagen lang kan u dan voor een kick-off event terecht in het Noord-Franse Valenciennes waar een nieuw grensoverschrijdend project wordt voorgesteld met aan boord Franse, Waalse en West-Vlaamse partners. De bedoeling is eenvoudig: opkomend jong talent opsporen en begeleiden naar een ondernemersavontuur.Aspirant ondernemers krijgen in Valenciennes de kans om hun ideeën voor te stellen aan een professionele jury. Alleen of met een groep, met of zonder idee, iedere creatieveling kan gedurende 54 uren een echt ondernemersproject ontwikkelen. Hij of zij krijgt daarbij professioneel advies of gepersonaliseerde begeleiding door een team van 15 coaches alsook instrumenten om het project te concretiseren. Aan het einde van de driedaagse pitcht elke team zijn project voor een jury van experts uit de drie deelnemende regio’s (grensoverschrijdend). Het einddoel: doorgroeien naar een echte onderneming en dat onder begeleiding.

Het grensoverschrijdende project, gesteund door EU-geld, kreeg de naam Protopitch 3.0 mee. Het concept staat onder leiding van Pictanovo, dat begeleiders van  start-ups en innovatieve ondernemingen groepeert uit de culturele, de creatieve en de digitale beeldbewerking. Deze groep van begeleiders komen uit de drie windstreken: Noord-Frankrijk, Wallonië en West-Vlaanderen. Vlaamse partners zijn de Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) en TUA West (provincie West-Vlaanderen). De Waalse partners zijn La Maison de l’Entreprise uit Mons en Wap’s Hub uit Doornik. Het project duurt tot en met juni 2020 en richt zich tot studenten, prestarters en (jonge) ondernemingen.

Info: website www.sw-valenciennes.fr/nl of contact opnemen met Inge Dekyvere, projectverantwoordelijke voor OC West, T 056 / 280 925, e-mail inge.dekyvere@ocwest.be

Nieuwe Crealink opdracht: campagnebeeld met baseline en huisstijl voor KraK West

Crealink Krakwest

Opdracht

 • Wat / Opdrachtgever
  Deze opdracht kadert binnen het EFRO-project KraK West (Krachtige Kernen in West-Vlaanderen), waarvan de Ondernemerscentra West-Vlaanderen de hoofdpromotor is. Dit project heeft o.a. als doel om een ondernemingsvriendelijk klimaat bij lokale en provinciale besturen te bevorderen, en de handelskernen waarvan de kleinhandelaars de actoren zijn te versterken.
 • Inhoud / Verwachting
  Ter ondersteuning van hun detailhandelsbeleid in de kern, wil OCWest aan de deelnemende West-Vlaamse gemeenten en steden binnen het project een aantal tools aanreiken voor het voeren van communicatie-acties. Deze acties kunnen provinciaal overkoepelend zijn voor alle steden en gemeenten samen of kunnen per afzonderlijke stad of gemeente gevoerd worden.
  Om deze acties te kunnen uitvoeren, moet een nieuw campagnebeeld en huisstijl ontwikkeld worden om het shoppen bij de lokale handelaars in de kern te promoten.
 • Timing
  Uw voorstel voor fase 1:
  Ten laatste tegen 20 december mailen naar: rebecca.verhaeghe@ocwest.be
 • Geschikte profielen
  grafisch design / marketing / communicatie / project management /
  allround creatief brein

Voor meer info over deze opdracht:

 • contact: Rebecca Verhaeghe
  rebecca.verhaeghe@ocwest.be – 0494 53 43 63

Voor meer info over CreaLink:

 • contact: Inge Dekyvere – OCWest – Leiestraat 22 – 8500 Kortrijk
  inge.dekyvere@ocwest.be – 056 280 900
 • Geïnteresseerd in de Nieuwsbrief van Crealink? Schrijf je in via www.crealink.be

Crealink Krakwest_sponsor banner

Lanceringsevent: WESTHOEK De nieuwe wereld

Westhoek Nieuwe wereld

Op 24 november 2016 wordt een nieuwe wervende campagne ‘Westhoek. De nieuwe
wereld’ gelanceerd waarin getoond wordt hoe aantrekkelijk het is om in deze regio te wonen, te werken en te ondernemen.

Fierheid over én ambitie voor de mooie Westhoek zijn de drijfveren van de campagne.
Hierbij draait alles om het binden en verbinden van mensen. Deze campagne roept mensen op om de troeven van de Westhoek te ontdekken, mee te beleven en uit te dragen.

Maak de lancering van dit ambitieuze initiatief voor en door de streek mee en schrijf je nu in.
Westhoek_Uitnodiging_Lanceringsevent

Fotowedstrijd Westhoek Nieuwe wereld

Wedstrijdreglement: Westhoek 20161026reglement_fotowedstrijd-1

 

Roadshow – Wettelijke Erkenning Ambachtsman – 30 november 2016

CAMPAGNEBEELD_ROADSHOW_ERKEND_VAKMAN-72HANDMADE IS WEER IN

Consumenten gaan meer en meer op zoek naar producten met een meerwaarde. Authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument. ‘Handmade’ is weer volledig in. Met deze roadshow willen we dit vakmanschap en het creatief en artistiek talent in de verf zetten. We informeren u graag over een aantal erkenningen en labels (zowel federaal als regionaal) alsook initiatieven die voor u, als vakman, interessant kunnen zijn.

 

Datum:
Woensdag 30 november

Locatie:
Huis van de Voeding
Spanjestraat 141
B – 8800 Roeselare

Deelname aan deze workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Inschrijven kan tot 25 november via www.pomwvl.be.

CONTACT
Rebecca Verhaeghe, coördinator detailhandel – 0494 53 43 63
rebecca.verhaeghe@ocwest.be

Ondernemer met vragen? Westpunt komt naar u toe! – Oktober 2016

 

Logo Westpunt met visual

Beste West-Vlaamse ondernemer,

 

Westpunt (www.westpunt.be) is het provinciaal infopunt voor ondernemers, waar u als ondernemer altijd kan aankloppen met uw vraag. Tom en Bart, de accountmanagers van Westpunt, staan klaar om uw vraag snel en gericht te beantwoorden en samen met u oplossingen uit te werken. De Provincie West-Vlaanderen wil dit uniek economisch loket verder uitbouwen om u, als ondernemer, blijvend te ondersteunen.

 

Regionale contactdagen, oktober 2016

Westpunt organiseert verschillende regionale contactdagen verspreid over gans West-Vlaanderen. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we uw vraag en helpen we u graag verder. Onderstaand vindt u de data en de locaties van deze contactdagen. We kijken er alvast naar uit u te ontmoeten op één van deze dagen in uw regio!

 

Een greep uit de vragen en/of problemen waarmee u bij Westpunt terecht kunt:

Ik wil mijn zaak uitbreiden of herlocaliseren, en weet niet of ik hiervoor een milieuvergunning moet aanvragen? Kan ik een kleine windturbine plaatsen op mijn terrein? Wat doe ik met een leegstaand bedrijfsgebouw? Ik ben een starter-ondernemer op zoek naar een ideale locatie. Waar kan ik begeleiding vinden als starter? Kan ik een beroep doen op de expertise van een hogeschool om een technisch probleem in mijn bedrijf op te lossen? …

 

Westpunt: contactdagen Najaar 2016

Westpunt lanceert in 2016 verschillende regionale contactdagen verspreid over heel West-Vlaanderen, waarbij u uw vraag kunt stellen tijdens een persoonlijk gesprek met Bart en Tom, de accountmanagers van Westpunt. Onderstaand vindt u de data en de locaties van deze contactdagen.

Data en locaties:

maandag 24/10/2016 in Kortrijk (Ondernemerscentrum Kortrijk, Leiestraat 22, 8500 Kortrijk)

dinsdagvoormiddag 25/10/2016 in Oostende (Ondernemerscentrum Oostende, Graaf de Smet de Naeyerlaan 4, 8400 Oostende)

dinsdagnamiddag 25/10/2016 in Brugge (Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2 – Stationsplein, 8000 Brugge)

woensdag 26/10/2016 in Roeselare (Ondernemerscentrum Roeselare, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare)

donderdag 27/10/2016 in Ieper (‘t Werkpand Ieper, Dehemlaan 31, 8900 Ieper)

 

Interesse? Schrijf u snel in via www.pomwvl.be/westpunt-contactdagen-najaar2016

Inschrijven is mogelijk tot maandag 17 oktober 2016.

 

We kijken er alvast naar uit u te ontmoeten op één van deze dagen in uw regio!

Meer weten over Westpunt?  www.westpunt.be | T 050 140 180

 

Twee internationale awards voor Creatieve Starters van het eerste uur

Creatieve Starters van het eerste uur en zaakvoerders van ontwerpbureau FIVE AM, Olivier Caluwier en Mathieu Bellens, vielen in de prijzen met hun Dojo Wheels. Hun creatieve kijk op het hedendaagse kantoor werd onlangs bekroond met twee internationale awards : de German Design award en de Architizer A+ award. De Dojo Wheels zal ook te zien zijn op Interieur 2016 in Kortrijk. http://www.knack.be/s/r/c/745745 via @Ikgabouwen

Pagina 1 van 3123