Mondiaal Café

 

Uitnodiging

Mondiale cafés in Kortrijk

Volg je mondiale, actuele thema’s graag op de voet? Zin om een avond op café te combineren met het luisteren naar vurige pleitbezorgers?
Dan zijn de mondiale cafés zeker iets voor jou:

Provincie West-Vlaanderen en 11.11.11 organiseren in Kortrijk een reeks van 3 mondiale cafés. In een gezellige sfeer gaan één of meerdere gasten dieper in op een mondiaal thema. Het gesprek wordt afgewisseld met filmfragmenten van de gast, en een aantal rubrieken waarbij Kortrijkse organisaties of personen aan bod komen.
Dinsdag 22 april, 20u
Migratie, een bedreiging of verrijking?
JOZEF DEWITTE
VC Mozaïek, Overleiestraat 15 A, Kortrijk
Jozef De Witte is al bijna tien jaar directeur van het Belgisch Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR).

Ziet hij een verandering in de manier waarop we naar migranten kijken? Wordt migratie ervaren als een bedreiging of is het eerder een verrijking voor onze samenleving?
En worden die positieve effecten niet te veel onderbelicht?

Maandag 5 mei, 20u
Cultuur en Ontwikkeling
BOGDAN VANDENBERGHE en JAN GOOSSENS
Café Congo, Veldstraat 158, Kortrijk
Bogdan Vandenberghe  is directeur van 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging. Hij kent de Noord-Zuidsector en -thema’s als zijn broekzak.
Jan Goossens (foto rechts) ziet als artistiek leider van de KVS cultuur vooral als een maatschappelijk project.

Ze sloegen de voorbije jaren de handen in elkaar om te werken aan een gezamelijk programma rond cultuur en ontwikkeling.
Is cultuur luxe in een context waar mensen nauwelijks in hun elementaire behoeftes kunnen voorzien? Is cultuur een instrument voor ontwikkelingssamenwerking of is cultuur een fundament waarop je al de rest bouwt?

Dinsdag 20 mei, 20u
Ondernemen in en met het Zuiden
PETER WOLLAERT
Ondernemerscentrum, Leiestraat 22 , Kortrijk
Peter Wollaert (Business Vlerick School) was jarenlang voorzitter van Kauri vzw en kent als geen ander de wereld van ngo’s én bedrijven.

Op welke manier kunnen bedrijven hun engagement opnemen in en met het Zuiden? Welke kansen en valkuilen zijn er voor een intensere samenwerking tussen ngo’s en de private sector? Met welke grenzen moeten we rekening houden of is the sky the limit?

Praktisch
Gastheer is Stijn Vercruysse (VRT).
Inkom is gratis.

Inschrijven
Inschrijven via het digitaal inschrijvingsformulier.

Meer info
Provinciaal Noord-Zuidcentrum, 051/26 50 54, pnzc@west-vlaanderen.be
11 11 11, 051/24 06 13, west-vlaanderen@11.be

Organisatie: 11 11 11 en het Provinciaal Noord-Zuid Centrum